Unde incepe si unde se termina rasfatul…(pentru Ana )

Sa incepem prin a compara ! Gigel ,un pusti de 12 ani din Pantelimon cu mama si tata oameni cu salar’ romanesc de fabrica primeste un telefon(nu prea pricopsit ) pentru care parinti platesc 10% din salaru’ lor . Marinica , un pusti de avuti din Pipera primeste ultimul IPhone ptr care ai lui platesc 1% din venitul lor .
Probabil ca tentati am fi sa credem ca Marinica e mai rasfatat . Ma tem ca nu . Ma tem ca ca Gigel va fi cel care va invata ca i se cuvin lucruri pentru care nu a muncit .
Cel care atunci cand nu-l vor mai satisface sacrificiile parintilor va fi furios .
Probabil ca toti parinti dau mai mult decat pot copiilor .In dorinta de a le fi bine .De a nu suferi …dar din pacate nu vor intelege decat prea tarziu ca toate aceste sacrifici au un pret:viata propriilor parinti . Copii sunt mici tirani prin natura lor .Te cumpara cu un zambet si cu un „hug” pentru care tu ca mama(tata) te topesti .Vor ajunge adulti care vor crede ca ei merita toate acele vacante , haine si favoruri ale vieti pe care parinti si le-au refuzat . Si vor fi nefericiti … Pentru ca societatea nu este”mama si tata” care sa le ofere peste posibilitati .
Tarziu , cand vor avea propri copii , cand vor descoperi cate sacrifici si cat efort trebuie sa depuna pentru a-i creste macar corect , isi vor aminti cat de mult au desconsiderat ce au primit … Dar va fi tarziu .
As fi scris „Sa nu uiti Darie !” dar e „Sa nu uiti Ana ca inca nu e timpul pierdut ” …

2 gânduri despre „Unde incepe si unde se termina rasfatul…(pentru Ana )

  1. Este foarte adevarat ce spui- si eu trec prin aceleasi incercari, fata mea a intrat in turbulenta adolescentei. Din pacate, nu cred ca putem schimba ceva- nici in mentalitatile lor, cu atat mai putin intr-ale noastre.Bafta si nervi de otel!

    Apreciază

  2. Am sa-i transmit …Eu din fericire am terminat de mult cu adolescenta DAR gereselile nu incep atunci ci foarte devreme in mica copilarie . In adolescenta doar capata dimensiuni …

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.