A da lumina…

A aprinde o candela , o lumanare este un gest simbolistic in ortodoxie . Ne ajuta sa limpezim un moment greu din viata nostra .
O prietena draga mie , care iubeste „Fratii Jderi ” la fel cum ii iubesc si eu , mi-a spus intr-un moment greu pentru mine :”Ma duc sa aprind candela draga mea ! ” . Aceste cuvinte au fost in momentul acela pansament . Cineva aprindea o Lumina gandindu-se la mine si la cel in suferinta .
Sunt momente cand ai nevoie de Lumina in viata ta . Nu-s bisericoasa . Sunt  insa credincioasa .
Cred in ceva ce e mai mult decat putem intelege .Si da uneori avem nevoie de Lumina . Si gesturi simple pe care le faceau si bunicile noastre cu frica lui Dumnezeu : aprindeau o candela , faceau  o cruce si se rugau pentru sanatatea celor pe care ii iubeau  …
Mai tarziu trenduri moderne (sau mai putin ) au folosit lumina lumanarilor pentru starea de bine , pentru „fengshui”  si pentru alte mii de motive …Cat de inteleapta era bunica  cand aducea ea Lumina in casa !
Hai sa aducem Lumina in casa si in suflete din cand in cand . Sa ne amintim de bunicii nostri , de cei dusi dintre noi si sa ne rugam pentru sanatatea si norocul celor cei iubim . Cat de greu e ?

Anunțuri

Un gând despre „A da lumina…

  1. Mi s-a incalzit sufletul citind aceasta postare scurta, dar plina de caldura si lumina… Mi-am amintit si eu de bunica… de candela aprinsa… Sa dea Domnul mai multi oameni cu sufletul mare!…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s