Despre puterea "blogariei" si minciunile de pe internet

Sunt tot felul de nebuni pe lumea asta care inventeaza care mai de care , noi religii , noi feluri de a manca, noi  metode „terapeutice ” … E la moda sa fi altfel , sa fi „pur” , sa te tragi din „extraterestri” sau din te miri ce alte istorii cu lumii paralele .
Despre puterea pe care o astfel de povesti am mai vorbit .Despre cum ajung sa creada oamenii asa ceva … azi tocmai ce am descoperit un astfel de exemplu .
Cititi  povestea posta  aici :
http://buriculpamantului.blogspot.ro/2012/09/hiperboreenii-si-shamballa.html

Povestea a facut rapid inconjurul lumii , a fost publicata ca adevarata pe site de la anumite ziare :))
Dupa ceva vreme omul a demascat toata povestea . Transcriu aici motivatia …absolut pertinenta .

Bună seara şi bun găsit tuturor.
Cu voia dumneavoastră, vă reţin atenţia cu câteva amănunte.

– Articolul îmi aparţine şi l-am scris special pentru cei cărora discernământul nu le funcţionează. Ca să se bucure şi ei bieţii, chiar dacă nu este vina lor. Şi am generat acest „hoax”, în care în mod deliberat am introdus numeroase inadvertenţe, tocmai pentru a se înţelege că este o ficţiune, şi l-am postat ca urmare a unor discuţii mai vechi ,care au durat mai mult de jumătate de an, cu diverşi dacomaniaci care îmi aduceau ca argumente, trăznăi de felul celor de mai sus. Şi pentru că nu am reuşit să o scot la capăt cu setea lor nestăvilită de secrete, taine , mistere şi adevăruri irefutabile, atunci am aplicat regula lui Murphy: „dacă nu-i poţi convinge, încurcă-i! ” Acum vor fi şi mai mulţi cai verzi pe pereţii lor, dacă pe ei îi confortează să înghită pe nemesteacte toate născocirile. De-acum scheletul hiperboreanului va face casă bună cu rezervele inepuizabile de wolfram, cu cuiul dacic de puritate 99,99% fier fabricat de daci în cosmos, cu holograma piramidei de pe Ceahlău, cu cele şapte portaluri din România care duc în Shamballa, cu reţeaua de tunele în formă de cap de lup de pe sub toţi Carpaţii, cu originea atlantă a dacilor, cu oraşul preistoric dac de 10km pătraţi de sub Sarmisegetuza, cu podul de la Drobeta al lui Apolodor din Damasc, construit de daci înaintea invaziei romane, cu scrisul secret al dacilor şi evident lecţia de isterie şi cu scornelile protocroniste ale unui medic neistoric, daco-american , care de cinci ani încoace îmi umplu căsuţa de e-mailuri.

PPPovestea asta a fost doar inventata ca o demonstratie .
Multe povesti se nasc din imaginatia bolnava a unor oameni cu probleme care se incadreaza usor in categoria delir sau obsesii compulsive . Trist este cand ce se naste in imaginatia lor bolnava devine religie , sau stiinta de a manca , de a trai sau de a trata (o intreaga pleiada de „patzi”-de toate culorile si natiile fraieresc  oameni cu tratamente fara nici o valoare terapetica reala) .
Nu tot ce ” scrie pe gugal si internet ” este si adevarat , Iar povestea de mai sus este dovada !

3 gânduri despre „Despre puterea "blogariei" si minciunile de pe internet

  1. mare branza!e normal in lumea asta in care isi face fiecare sistemul lui de valori dupa cum bate vantul.cine este ancorat in Adevar , nu va fi niciodata pierdut in incertitudini si aiureli de gen "istoria trebuie rescrisa" sau "descperire epocala "samd.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.