Preturi si preturi

Toata lumea compara intr-o dementa  preturi si preturi intre Romania((dupa caz Moldova sau alta tara ) si Canada …”Dar aia cat costa? Vaii e scumpa …etc”
Cred ca e gresita abordarea … nu poti compara un pret din Romania convertindu-l in dolari si asezandu-l langa unul de aici .
Trebuie sa te gandesti la puterea de cumparare ?
Care e salariul minim in Romania acum ? 2000 !? Ok . Cam pe aici se invarte si cel minim si in Canada … deci cate produse „X” iti poti lua dintr-un salariul in Romania? Cat este o rata la o casa in Romania  si cat % din salariu inseamna ea  ? Care este chiria la un apartament+costurile de intretinere si cat% din salariu inseamna asta ?
Cat trebuie sa muncesc sa imi iau o haina de firma  sau un frigider sau o masina   ?
Asa ca nu pot raspunde la intrebari gen cat e carnea , cat e berea …Valoarea abstracta e alta decat valoarea practica …

Si ca sa revin la o intrebare pe care obsesiv si-o pun toti pe internet azi : Eu cu cine votez?    Este retorica , eu nu mai votez demult cred ca  de la dezamagirea numita Constantinescu , cand am inteles ca Romania e a altora …. iar aia deja si-au arvunit-o pe urmatoarea suta de ani …S-o stapaneasca sanatosi  si sa se bata pe ea cum fac acum ….
 Probabil peste ani le voi povesti nepotilor despre ce lucruri frumoase erau odata in Romania de pe vremuri 🙂

Reclame

3 gânduri despre „Preturi si preturi

  1. Total deacord, eu decite ori incerc sa explic fratelui meu ca $1 nu este egeal cu 1 leu. El de foarte multe ori zice pai o piine la voi daca costa $3 e acelasi pret ca in MD unde costa 3 lei. Nustiu de ce oamenii fac conversia 1 leu = $1. Cind in MD iesi in oras si maninci de 200 lei asta nu e = cu 200$ care ar trebui sa fie aici daca consideram schimbul 1 la 1. Deci daca aici un lunch costa $15 ca sa fie Molodva la acelasi nivel trebuie si acolo sa coste 15 lei dar nu 150 lei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s