Tiganizarea romaneasca

Fara sa fiu rasista  dar cred ca una dintre marile probleme ale României este tiganizarea ei .  Efectiv Romania se tiganizeaza . Nu neapărat prin înmulțirea lor . Ei oricum au avut mereu multi copii . Sa fie . Sa se găsească . Ca nu strica la casa omului un puradel in plus . Ne se știe niciodată la ce e bun .
Nu neapărat la asta ma refer ci la schimbarea tiparului comportamental al romanului . Din ce în ce mai așezat peste cel al țiganului .
La asta au contribuit din plin și „tendințele ” ultimilor 20 de ani . Rromanizarea lor . Victimizarea lor și mai apoi ridicarea lor la rang de vedete . VIP-uri .
De la asta pana la împrumutarea stilului lor de viata de către ceilalți a fost doar un pas .
Acum romanul se mândrește ca e „frate ” cu țiganul . E onorat ca țiganul îl bagă in seama . Si cum nu ar fi când doar la TV țigăncile sunt vedete ? Si cum sa nu se înfrățească cu țiganu când țiganu ii flutura banul pe la nas . Ban pe care l-a furat desigur , ban pe care nu plătește taxe . Ii flutura si ii arunca romanului  prost si naiv ceva firfirei  . Si romanul prost , ii culege de pe jos  si zice . Ia uite ce suflet mare e țiganu  !
Ce daca tiganu neplatind taxe fura practic din buzunarul prostului de roman care maine nu va avea un sistem medical decent sau copii lor vor invata intr-un sistem de invatamant penibil de perimat … ce daca de fapt  banul ala pe care tiganul il arunca e de fapt din buzunarul  lui . Romanul e prost .Si inghite .
Romanii tiganizati au preluat si ridicat la rang de arta ciordeala , mangleala … Si fura tot din buzunarul amărâtului . Care nu înțelege … nu intelege nimic .
Va mai amintiți scenele cu Becali care arunca bani ? Cate cruci la icoane ii băteau romanii prosti pentru mărinimia lui … fara sa înțeleagă ca defapt banii aia erau de fapt bani furați …. culmea chiar din buzunarele lor !
Pana in 89 de bani statului se bucurau oligarhii comuniști . Dar nu aveau curajul sa isi treacă averi pe numele lor . Nici tâmpitul de Ceasca nu avea prea multe puse pe numele lui .
Dupa 89 toate acele averi au fost furate rând pe rând de cei  care le știau existenta , cei care ani de-a rândul au băloșit la ele pe  vremea  comunista …  Lucruri strânse din munca  ghici cui ?
Asa ca acum dupa mai bine de 20 de ani avem o Romanie de țigani si romani tiganizati in comportament , foști securisti si comunisti … si mare masa de romani prosti care se umilesc in fata lor pentru ceva maruntis .
Si se mai si mândresc  dacă se încuscresc , daca se împrietenesc cu tiganii . Si  putini oameni care mai constientizeaza ce se intampla  dar traiesc  mai mult sau mai putin resemnati printre ei .
Atat timp cat romanul nu va intelege de unde vine banul tiganului si al securistului nimic nu va merge bine .
Cat timp  romanul se va trage de maneca cu tiganul/marlanul , mandru ca-i e „frate” sau „prieten” declinul tarii aleia este inevitabil .

Un gând despre „Tiganizarea romaneasca

  1. Da, asta zic si eu cui are urechi sa auda si ochi sa vada, dar, din pacate, aceste urechi si acesti ochi se imputineaza pe zi ce trece. Pentru ca tare greu e sa te faci ca nu vezi si nu auzi nimic, atunci cand in realitate „simt enorm si vaz monstruos”, vorba clasicului. Un om civilizat ajunge sa isi piarda mintile, la propriu, avand de-a face cu realitatea asta si cu negarea sau ignorarea ei de catre semeni in fiecare zi. Am ajuns sa detest toate canalele media din Romania pentru ca le consider masiv vinovate de propagarea admiratiei fata de tigani in societatea romaneasca.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.