De ce nu cred in Judecata de Apoi !

Toate bisericile , invariabil , ameninta cu Judecata de Apoi . C-o sa fie , c-o sa patim , daca nu ne pocaim , mantuim , etc
Mai sa fie ,  Dumnezeul in care eu cred este unul al Iubirii . Unul care nu ar alege deoparte credinciosi (fiecare biserca se crede indreptatita sa zica ca ai ei sunt aia mai buni ! ) de ceilalti .
O sa fie asa ca la un recensamant , nu-i asa . Te-ai pocait ? Nu ! Atunci treci la Iad !
Seriously ?
Chiar asa de saracutz sa fii la minte  sa iti inchipui ca un Dumnezeu care vorbeste de iubire este in stare sa fie la fel de meschin ca un om   ?
Nu cred intr-un sfarsit de lume programat de un Dumnezeu razbunator . Si nu cred ca el ar alege doar credinciosii unei biserici sau alta . Sincera sa fiu mi-e greu si sa cred ca vom avea vreo intalnire cu Dumnezeu deabia  in viata de  apoi . Dumnezeul meu se afla demult in mine , este in dragostea cu care imi iubesc copii ,familia . Este in felul in care ma bucur de fiecare dimineata , de fiecare apus . Este in mine de fiecare data cand descopar locuri noi . Este in mine cand citesc o carte noua , sau recitesc cu pasiune una noua . Cand ascult muzica . Cand privesc un copil zambind . Cand mangai un bolnav .Cand iert pentru ca stiu ca a ierta este deseori mai de folos pentru mine decat pentru cel iertat .
Dumnezeu este in fiecare .
 De ce oare alegem sa ne temem de el , sa ne gandim la el ca la un Judecator razbunator si nu la prietenul in stare sa iti spuna cand gresesti urand  , dispretuind sau facand rau ?
Sfarsitul lumii ?! de va fi noi il vom declansa , sau nu … Cine stie ….ce stiu sigur este ca nu va fi un Dumnezeu care sa ii imparta pe oameni in bisericutze …. de asta numai oamenii sunt in stare ! Ei inventeaza noi si noi biserici clamand dreptatea lor . Desertaciune omeneasca nascuta din frica de a te privi pe tine insuti .
Ai nevoie de ritualuri  Poti merge la orice biserica . Nu-i nevoie sa le schimbi . Sau poate ca da ….
Dar indiferent de ce alegi sa folosesti ca ritual nu uita  ca dincolo de biserici  Dumnezeul ar trebui sa fie unul al iubirii nu al razbunarii . Si nu ar trebui sa lasam biserici sa ne faca sa ne temem de Dumnezeu .
Pentru ca daca un Dumnezeu ar fi atat de razbunator incat sa chinuie  oameni sau sa rupa familii  eu nu as mai crede in el .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.