Unde e ?

Unde e gimnastica romanesca de acum 10-15 ani ? Probabil ar trebui sa o cautam oriunde altundeva in afara de Romania . Am mai facut si altadata incercarea de a face o lista cu tehnicienii(antrenorii ) de succes din afara ei . Nu reuseam sa o termin . Mai nou se poate incepe o lista cu gimnastii care concureaza .
Multumim  celor care au grija de ea sa continue trendul descendent .
Tara , tara vrem campioane este doar o alta campanie de a spala bani si de a spala imagini .
Oficialii se pare ca sunt incapabili sa gandeasca decat in spirit comunist chinezesc . Cauta copii sa ii aduca in sali . Copii trebuiesc adusi de catre parinti din vointa lor , nu momiti de „burse” …trebuiesc construite sali multe , sa nu fie nevoit parintele sa sacrifice copilul rupandu-l din mediul familial si trimitandu-l intr-un lagar de munca . Pentru ca da domnilor din Romania ., gimnastica e un sport al naibii de greu , nu e fotbal ! Iar daca il mai si iei pe copil de langa parinti il transformi intr-un lagar de munca .
Dati o sansa fostilor sportivi, antrenorilor  pe care ii mai aveti in tara sa inceapa o sala privata ca investitie . Sa lupte pentru ea . Sa vezi atunci competitie …Acolo se puteau investi bani si nu in campanii populiste de spalare de bani . Campanii menite sa ii faca pe cei ce iubesc gimnastica sa taca . Gimnastica centralizata e o poveste comunista care ar trebui ingropata de mult . Valoare dar nu cu orice pret este deviza . Poti pune un pret in bani pe orice dar nu pe sentimente omenesti .
Adevarul este ca eu nu mai cred ca se mai poate repara ceva acolo . Ruptura este structurala  , in mentalitate .Nu ii mai poti face sa vada normalitatea si tot ce se intampla bun este rapid contaminat de putregaiul unei societati in care putregaiul „are valoare ” – ca sa parafrazez expresia la moda in Romania . Bleah
Gimnastica este unul dintre atatea lucruri frumoase pe care Romania post-decembrista il ingoapa .
Larisa se poate sa fie doar un cantec de lebada . Sper pentru ea sa fie unul frumos .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.