Despre capsule ale timpului si despre timpul de azi

Un blog poate fi si o capsula a timpului . Poti scrie pentru cei care vin : copii , nepoti , stranepoti ….

Vor afla cine ai fost , ce ai gandit , cum ai trait … ma gandesc chiar sa scriu pe un blog parolat pentru cei care vor veni . Sa nu poata fi citit decat peste 20-30 de ani de exemplu . As fi vrut poate sa aflu mai multe despre mama asa cum era ea la 20-30 de ani si nu prin ochii mei de copil de atunci ci prin ochii ei de femeie care se lupta cu viata .Sau poate as fi vrut sa aflu gandurile bunicii mele ? Cat si-ar fi dorit ea sa o vada pe mama crescand ….

Da , un blog parolat , un testament pentru cei care ne poarta genele , un loc in care sa pui adevarul sufletului tau .

Acum despre toata nebunia parisiana . Toti au devenit critici . Caricatura franceza e mai greu de digerat . Mai ales daca tu esti obiectul . Dar ei nu se menajeaza nici pe ei . E un fel de umor mai greu de inteles . Cat eram in stagiu la Paris am avut ocazia sa intru intr-o sala de mese a chirurgilor . Erau celebre …. pline de desene la limita dintre obscenitate , pornografie si satira …adevarata arta desenele alea . Satirizau pe toti . De la chirurgul sef pana la ultimul rezident . Nici unul nu se supara pentru asta . Asa sunt francezii . Ei pot rade cu seninatate si de ei , si de altii , si de „sfinte”  .

Da , poti rade …nici un Dumnezeu din lumea asta nu te poate trimite la moarte pentru ras . Bancuri , glume , desene …nu pot semna o condamnare la moarte .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.