Catre extincție ?

Din ce in ce mai des ma gandesc ca poate impingem generatiile care vin catre extinctie . Le aruncam nepregatite in viata .

De cand sunt mici ii trimitem la scoala spunandu-le : „have fun” . Serios ? Tu te duci la munca de fun ? BS . Indiferent cat ti-ai iubi munca nu te-ai duce acolo doar pentru fun ci pentru recompensa .

Nu te duci la scoala de fun ci pentru ca viitorul e trist fara scoala in viata reala peste 15 ani . Te duci din spirit de competitivitate .

Viata e plina de competitie . Cel mai bun , rezistent , inteligent ,etc supravietuieste .E regula numarul unu in evolutie .

De vreo 20 de ani incoace tot le spunem copiilor sa aiba fun . Guess what ! Viata nu e un continuu fun . Jobul, scoala, sportul nu e un continuu fun . Nu are cum ! Iar daca tu le-ai taiat de mici inclinatia spre competitivitate , dorinta de a invinge , de a se depasi … nu le ramane nimic pentru ca nu e fun sa muncesti fara recompensa . Le spunem de mici ca toti castiga , nu le mai impartim premii , Toate astea din dorinta de a nu-i face sa sufere .Ii tinem sub un glob de sticla iluzoriu .

In clipa cand intra in viata reala vor descoperi ca viata nu e fun . Jobul nu are nimic fun in el …asteptarile lor neimplinite se transforma in depresie , anxietate . Pentru tu , parinte, educator nu l-ai pregatit . Nu l-ai invatat sa lupte , sa faca efort , sa se bucure de progres , de victorii …

I-ai spus doar sa ai fun .

Din ce in ce mai des vad tineri abandonand lupta cu viata . Tineri cu depresii pe care nu le depasesc . Tineri pentru care daca viata nu e fun , nu e viata .

Si uite asa , fara dorinta de supraviețui , specia noastra poate deveni recesiva .

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.