Argumentele rationale nu vor bate niciodata argumentele emotionale .

O fraza mi-a ajuns la ureche zilele astea si inca nu imi iese din cap .

” Argumentele rationale nu vor bate niciodata argumentele emotionale .”

Asta inseamna ca oricate argumente stiintifice sau dovezi irefutabile ai aduce nu vor putea sa deteremine o persoana care gandeste emotional sa te inteleaga sau sa te aprobe .

Si asa e .

Demult in timp , a mai existat o mare pandemie . Gripa spaniola .

A facut 50 de milioane de morti dar instrumentele statistice ale vremii nu erau atat de sofisticate si posibil sa fi fost mult mai multi . (A 2005 estimate put the death toll at 50 million (about 3% of the global population), and possibly as high as 100 million (more than 5%).)

Pandemia de coronavirus numara acum aproape 5 milioane ( but counting ) . La o populatie mult mai mare si mai aglomerata .

Rational vorbind singurele solutii de iesire din pandemie sunt cele legate de IMUNITATE . Naturala ( care a costat atatea vieti pentru gripa spaniola ca prim exemplu ) si cea obtinuta prin vaccin .

Acum , multi tineri isi pun intrebarea de ce m-as vaccina eu ? Lasam la o parte argumentul ca si cei tineri pot avea tare pathologice sau genetice ce i-ar face vulnerabili . Extrapolam si spunem ca toti tinerii sunt super-protejati .

Daca esti tanar te vaccinezi ca sa nu mai lasi virusului „loc de joaca” . Pentru daca ii lasi „loc de joaca” ii permiti sa se perfectioneze . Tu ca tanar esti o provocare in fata lui . Ii va permite sa se replice , iar in cursul acestor replicari se nasc variante care vor invata sa invinga bariera ta imunitara . Si tu vei supravietui . Dar urmatoarea gazda nu . Si acea urmatoare gazda poate fi cineva drag tie . Sora ta, copilul tau …

Daca esti tanar te vaccinezi ca pe viitor , cand nu vei mai fi atat de tanar si atat de invincibil si cand te vei reintalni cu coronavirusul , care nu va dispare niciodata , sa nu te transforme in victima .

Daca esti tanar , te vaccinezi sa pui inca o poarta in calea replicarii unui virus care a devastat lumea .

Vaccinul nu te lasa steril „pana la a treia generatie ” (cum or fi numarat ei asta ma intreb – nu de alta dar daca ai o generatie sterila nu va mai exista alta generatie dupa ) , nu te transforma in zombi si te va face sa mananci oameni , , nu e creat de Gates sa distruga omenirea , si nici de reptilienii care conduc de fapt lumea … puteti continua voi cu restul de mituri si legende populare . Mituri si legende create la fel ca si in antichitate de frica de necunoscut , de nestiinta .

Vaccinul e o arma medicala. Poate cea mai importanta din istoria medicinii . Nu e perfecta dar e pefectibila si functionala .

Polio – o boala datand inca din antichitate . In secolul 20 , odata cu creterea mobilitati , virusul devine mai puternic si se transforma in jurul anului 1950 in adevarat pandemie . Copii si tineri adulti au cazut victime . ( dati doar o cautare google polio- image si o sa intelegeti )

Singura solutie reala a venit de la vaccin . Aceta e motivul pentru care voi , cei tineri nici nu aveti habar de polio .

Dupa cum nu prea aveti habar de ce inseamna oreionul ( mumps ) , rubeola ( rubella) or rujeola ( measles ) … Sunt doar povesti care emotional nu va afecteaza . Pentru ca exista un vaccin pentru ele . Ele nu au disparut dar nu le lasam sa intoarca intre noi .

Amerindienii credeau ca fotografia le fura sufletul . Din nestiinta . … Cu ce ne deosebim de ei cand refuzam un vaccin ?

Cei ce nu cunosc istoria sunt condamnati sa repete aceleasi si aceleasi greseli .

Chiar vreti sa ramanem in istorie ca o generatie mistica ? Nu cred . Hai sa-i ascultam pe cei rationali , nu pe cei mistici .

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.